Mälardalens segelflygcenter

Välkommen!

Eskilstuna Flygklubb – Mälardalens segelflygcentrum

I Eskilstuna flyger vi varje dag från maj till september. Bogserförare finns till alla våra tre bogsermaskiner. Lärare, instruktörer och stegtränare finns tillgängliga på helgerna och ser till att du ha möjlighet att flyga. Som gäst är du välkommen att ta med ett eget flygplan eller hyra från klubben. Alla flygplan bokas via nätet, så du behöver inte chansa på att få ett flygplan. Välj mellan att flyga ASH-25 WL, DG-1000T, Duo Discus, ASW-27b, ASK-21 Mi, ASK-21, 2x LS4, Pilatus och Motorfalke. Dessutom kan du flyga ett antal klassiska träflygplan.

Okontrollerad luft och fantastiskt stig!

Alldeles intill flygfältet finns ett stort område med okontrollerad luft och kring Ekeby flygfält har vi alltid en sektor för vår flygning. Från Ekeby flygfält tar du dig lätt upp till Bergslagen, ett område med fantastiska stigmöjligheter och goda förutsättningar för långa flygningar, många gäster har gjort flygningar på 500 km eller mer.  Se sidan om luftrum för fler detaljer.

Goda övernattningsmöjligheter
På Ekeby finns 10 stugor med totalt 36 sänplatser att hyra. Toaletter, duschar, klubbstuga med kök, swimmingpool, bastu, tvättmaskin och torktumlare finns i anslutning till stugorna. Du är också välkommen att ställa upp din egna husvagn på campingområdet. Stugorna är populära under högsäsongen, så kom ihåg att boka i tid.

Jobba och flyg – eller gör något annat

För dig som vill (eller måste) jobba under din vistelse på Ekeby finns gratis WLAN (5 Mbit) både i klubbstugan och på campingområdet. Ta chansen att flyga på dagen och jobba på kvällen eller vid dåligt väder.

Om det mot förmodan inte är flygbart väder så finns det många aktiviteter i närområdet, exempelvis Parken Zoo med en stor djurpark och bad, eller shopping på Tuna Park. Fler tips finns hos Eskilstuna Turistbyrå (http://www.eskilstuna.nu/).

Priser och bokningsinfo

För att flyga från Ekeby och utnyttja våra faciliteter så måste du vara gästmedlem. Du kan välja mellan att lösa gästmedlemskap för en dag, en vecka eller en säsong, se prislistan för aktuella priser.  (https://www.efk.nu/about/priser). Här finns även priser för campingstugorna och husvagnscampingen.

För bokning eller mer information: info#efk.nu (byt ut # mot @). Eller ring 016-51 34 89 på dagtid.

Välkommen till Eskilstuna Flygklubb – Mälardalens segelflygcentrum!